Про це йдеться в публічній заяві членів Наглядової ради ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» у відповідь на лист генерального директора ЄМС Інгрід Делтенре до Прем'єр-міністра України Володимиру Гройсману, опублікованій на сайті UA:Перший.

«Відвідавши Крим без дозволу української влади, Юлія Самойлова порушила суверенітет і закони України. Крім України, жодна інша країна, громадські мовники якої входять в Європейський мовний союз, не має підстав оскаржувати таку кваліфікацію дій Юлії Самойлової, оскільки жодна європейська країна не визнає приналежність Криму Російської Федерації. Ми повністю розділяємо негативні почуття членів Європейського мовного союзу з приводу того, «що нинішнє змагання використовується як засіб у цьогорічному протистоянні між Російською Федерацією і Україною», – йдеться в заяві.

У Наглядовій раді також відзначають, що Україна в особі ПАТ «НСТУ» (раніше – Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України) є багаторічним членом Європейської мовної спілки, активним і законослухняним учасником конкурсу Євробачення, і українці, як учасники конкурсів Євробачення, завжди з повагою ставилися до законів і правил країни-господині.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ