У четвер, 10 червня, Україна та Угорщина взаємно визнали свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу. Про це заявив на сторінці в соціальних мережах міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС наголосив, що українці можуть подорожувати в Угорщину з 11 червня із вітчизняними свідоцтвами про COVID-вакцинацію.

Кулеба привітав міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто з втіленням домовленостей між державами. Політик зазначив, що Угорщина – перша країна Євросоюзу, з якою Україна взаємно визнала свідоцтва про вакцинацію.

Зазначимо, що наша держава також домовилася про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацією з Молдовою. 10 червня у зовнішньополітичному відомстві Молдови підтвердили, що визнаватимуть свідоцтва, яка отримуватимуть українці після щеплення від коронавірусу.

Громадяни України після повної вакцинації зможуть вільно подорожувати Угорщиною та Молдовою. Кулеба додав, що наразі МЗС працює над розширенням списку країн.

Нагадаємо, українці, яких щепили двома дозами COVID-вакцини, за потреби можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. В Україні зараз також розробляють «COVID-сертифікати» та «імунні паспорти». Їх не потрібно плутати з міжнародними свідоцтвами, адже це зовсім різні поняття.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ