Основні зусилля кремлівської дезінформаційної кампанії минулого тижня були сфокусовані на цілі № 1 — Україні.

Про це повідомляється у тижневому огляді проекту «ЄС проти дезінформації» (EUvsDisinfo), який спеціалізується на боротьбі з дезінформацією з боку Росії.

«Впродовж кількох останніх тижнів кремлівські канали, головним чином, фокусувалися на поширенні дезінформації проти країн Заходу: вони намагалися приховати факти отруєння Скрипаля шляхом відволікання уваги та поширення фейків: вигадували інші хімічні та біологічні атаки. Але минулого тижня дезінформаційна кампанія Росії знову сфокусувалася на своїй цілі № 1 — Україні», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що режисовані Кремлем телевізійні шоу знову почали активно поширювати озлоблену дезінформацію проти України, відому з 2014 року.

Серед цих дезінформаційних меседжів — «Україна є нацистською державою (диктатурою), якою керує профашистська еліта, »Слава Україні« є нацистським вітанням»; «Україна — це лише частина »русского міра«; »Україна — це не країна, а територія«; »в Україні немає законно обраного парламенту«.

Російські пропагандисти продовжували поширювати фейк про те, що »Україна почала війну проти власного населення — громадянську війну, до якої Росія не має жодного стосунку«.

Ще одна російська деза, яку поширювали минулого тижня, — лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв є »терористом, котрий закликає вбивати кримчан«.

»Усі ці дезінформаційні меседжі вже були неодноразово розвінчані, однак прокремлівські ресурси продовжують їх повторювати, чим ще раз доводять, що їхня мета полягає не в інформуванні, а в поширенні брехні, дезінформації, введені в оману та поширенні ненависті", — наголосили в проекті EUvsDisinfo, організованому оперативною групою зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), яка була створена зовнішньополітичним відомством ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ