Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту відмовитися від усіх видів військової співпраці з Росією.

Про це інформує «РБК-Україна».

Сьогодні, 30 квітня, Рада схвалила проект постанови №3068 "Про Звернення Верховної ради до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії АР Крим і Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та щодо звільнення політичних в'язнів - громадян України«.

За  даний документ проголосувало 309 народних обранців.

Депутати від »Опозиційної платформи - За життя« голосували проти.

Зокрема український Парламент закликає світову спільноту посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-агресора - Росію, до повного відновлення територіальної цілісності України та припинення збройної агресії на території держави.

Крім того, Рада звертається до світових лідерів засудити дії Росії з переслідування осіб за вираження поглядів, думки, совісті та релігії, участь в мирних зібраннях, об’єднаннях та  вимагає забезпечення вільного розвитку традицій та культурної самобутності на тимчасово окупованих територіях України, припинити депортацію цивільного населення Криму та переміщення на анексований півострів громадян Росії.

Також парламентарі просять звернути увагу на дії  фізичних та юридичних осіб, органів державної влади Росії, органів окупаційної влади РФ, причетних до провадження окупаційної політики на тимчасово окупованих територіях України та грубих порушень прав людини.

Варто додати, що народні обранці закликали лідерів іноземних держав та міжнародних організацій відмовитися від усіх видів військової співпраці з Росією та вимагати від останньої спроби розширення своєї юрисдикції на ядерні об’єкти та інфраструктуру в анексованому Криму та використання захоплених українських підприємств оборонної промисловості; а також припинити нарощування присутності військових сил у Чорному та Азовському морях.

Як писав »Вголос", “Не дають боротися з коронавірусом”: у Росії влаштували істерику через санкції та накинулись на Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ