Україна веде переговори з Туреччиною щодо придбання ще більше двох десятків ударних безпілотників Bayraktar.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що Туреччина продала Україні більше ударних безпілотників, ніж раніше повідомлялося і планує укласти нову угоду щодо їх продажі.

Так, з 2019 року турецький виробник Baykar Makina продав Україні десятки безпілотників разом із станціями управління та ракетами. Зараз триває замовлення на ще близько двадцять дронів.

У свою чергу, офіційні представники Baykar і турецького уряду відмовилися називати точну кількість проданих Україні безпілотників.

Високопоставлений турецький чиновник на умовах анонімності заявив, що наразі планується також укласти інші угоди з Україною, зокрема щодо спільного з Туреччиною виробництва ракет-носіїв, подібних до українського комплексу «Зеніт-2». Пускові установки дозволять Туреччині розробити балістичні ракети, хоча офіційна Анкара не має таких намірів, зазначив він.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний заявив, що Збройні сили придбали і отримали нове високотехнологічне озброєння, що суттєво підвищило боєздатність. Мова йде про розвідувально-ударні комплекси «Байрактар» та протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ