Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі США та країн НАТО.

Про це інформує прес-служба Кабміну з посиланням на віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе.

«Буквально вчора Президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий Урядом та Верховною Радою. Вважаю це добрим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави», - розповіла Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з генерал-лейтенантом Збройних Сил США Кітом Дейтоном.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми «Іноземне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF) та наголосила на ролі допомоги Сполучених Штатів у вдосконаленні підготовки ЗСУ.

Зі свого боку Кіт Дейтон зауважив що при наявних можливостях необхідно наполегливо працювати на шляху реформ оборонного сектору.

«Я добре розумію складність умов, у яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, що гальмують процес перетворень у країні. При наявних можливостях необхідно наполегливо працювати, не спиняючи процес реформування сектору безпеки й оборони України», – наголосив Дейтон.

Як писав «Вголос», Росія розмістила ракетну бригаду неподалік від кордону з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ