Упродовж наступних двох років Україна буде повністю готова стати членом Європейського Союзу.

Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, наша держава робить все можливе для того, щоб вступити до ЄС. Ми не хочемо миритися з повільним варіантом вступу.

«Це надзвичайно важливо для всіх українців. Я впевнений, що протягом двох років ми будемо повністю готові стати частиною Європейського союзу», - наголосив прем'єр.

У той час як вісім інших країн отримали статус кандидата в ЄС, включаючи країни Західних Балкан, Шмигаль відзначив, що Україна є унікальним випадком.

«Наша країна сьогодні унікальна, оскільки ми заплатили величезну ціну за бажання стати членом Європейського союзу. Жодна інша країна-кандидат ніколи не мала такої великої підтримки серед населення - понад 90 відсотків українців висловлюють бажання приєднатися до Європи», - додав він.

За словами прем'єра, Україна вже виконала усі сім умов, які висунула Європейська комісія в червні 2022 року для переходу до наступного етапу процесу вступу, включаючи визнання прав національних меншин.

«Ми сподіваємося, що не пізніше жовтня ми отримаємо позитивну оцінку нашого прогресу від Європейської комісії і Європейська рада зможе розпочати переговори з Україною», - підсумував Шмигаль.

ІА "Вголос": НОВИНИ