Відповідна заява опублікована на сайті МЗС.

«Міністерство закордонних справ України з глибоким занепокоєнням  констатує, що незаконні органи влади, створені на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та в м.Севастополь,  продовжують відверто протиправну діяльність, пов’язану із захопленням та свавільним використанням державного майна України, розташованого на цій території», - йдеться в повідомленні.

«Цей ганебний крок є продовженням злочинної політики РФ в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, яка продовжує здійснювати цілеспрямоване пограбування України та вкотре демонструє зухвале ставлення до базових принципів міжнародного права», - наголошено в заяві.

МЗС України вважає за необхідне наголосити, що у 2006 році між Урядом України та ЮНЕСКО було підписано Угоду про надання Державному підприємству України Міжнародний дитячий центр «Артек» статусу центру під егідою ЮНЕСКО (категорія 2).

У цьому зв’язку, закликаємо ЮНЕСКО, провідні міжнародні організації, світове співтовариство засудити такі дії російської сторони, які є викликом усьому цивілізованому світу, консолідувати міжнародний тиск на Росію з метою її невідкладного повернення в русло міжнародного права, скасування всіх незаконних рішень, які призвели до тимчасової окупації української території, компенсації збитків, завданих нею Україні та її громадянам.

Міністерство нагадує авторам цього та інших протиправних рішень, а також особам, які намагатимуться їх реалізовувати, про неминучу відповідальність.

ІА "Вголос": НОВИНИ