Шевченківський районний суд Києва на 13 років засудив двох українців, які у 2014-му році зрадили Батьківщині та перейшли на бік росіян в окупованому Криму. З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України зрадники прийшли з рашистами окуповувати Херсонщину.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Так, прокурори під час судового засідання довели, що двоє мешканців АР Крим перейшли на бік ворога і у 2014 та 2020 роках уклали контракти про проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил РФ. 

Також під час повномасштабного вторгнення рф на територію України вони брали участь у бойових діях на території Миколаївської та Херсонських областей.

Зокрема, з 25 по 28 лютого засуджені забезпечували протиповітряну оборону російських військ біля дамби Каховської гідроелектростанції в місті Нова Каховка Херсонської області.

Вже 1 березня зрадники вступили в бій із підрозділами ЗСУ поблизу Баштанки на Миколаївщині. Там вони потрапили у полон до українських військових.

Тепер суд визначив їхню долі й наступні 13 років вони проведуть за ґратами.

Вголос раніше писав, що сьогодні, 8 червня, на фейсбук-сторінці народного депутата від «Слуги народу» Олексія Ковальова з'явився допис, який повідомив, що посадовець зрадив українському народу та перейшов на бік окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ