Грошова допомога надається у розмірі 2200 гривень на кожного члена родини впродовж 3 місяців. Допомогу надає американська благодійна організація HIAS.

Про це  повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Гроші можуть отримати постраждалі від воєнних дій у Броварах, Бучі, Ірпені й інших населених пунктах Київської та Харківської областей. Проте розраховувати на допомогу може лише певна категорія українців.

«Звернутися по фінансову допомогу можуть не тільки люди, які втратили житло та засоби до існування внаслідок воєнних дій на зазначених територіях, але й вразливі родини ВПО із цих областей. Також допомогу можуть отримати особи з інвалідністю, члени неповних сімей тощо», – зазначають у міністерстві.

Хто саме має право на гроші від HIAS: 

  • Родини ВПО, які перемістилися протягом останніх 30 днів,
  • Постраждалі від раптових обстрілів домогосподарства та родини, яки втратили члена сім'ї, засоби до існування внаслідок воєнних дій,
  • ВПО або ті, хто перемістився понад 30 днів тому, які мають дохід менший ніж 5 тисяч 400 гривень на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості (мають двох чи більше дітей, у родині є особи з інвалідністю, є вагітні або жінки з дітьми до 2 років, у родині є люди похилого віку, яким понад 55 років).

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Коли Україна зможе відмовитись від графіків відключень світла: прогноз енергетиків

Укрпошта вводить в обіг нові поштові марки «Зброя Перемоги»

На Львівщині скасовано поїзди: у залізниці повідомили які

ІА "Вголос": НОВИНИ