Посольство України в Грузії не виключає ймовірності евакуації українців, якщо виникне загроза їхній безпеці з боку громадян РФ.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов, повідомляє Європейська правда.

За його словами, евакуація громадян України може відбутися за наявності реальних загроз їхньому життю та безпеці. Дипломат наголосив, що українські дипломати не сидітимуть, склавши руки, а працюватимуть для забезпечення захисту та безпеки громадян України.

«У разі відновлення прямого авіаційного сполучення і зростання реальних ризиків безпеки. На сьогодні посольство не виключає можливість звернення до міжнародних організацій і наших міжнародних партнерів з тим, щоб розглянути можливість надання допомоги в масовій евакуації громадян України з території Грузії», - заявив Касьянов.

Дипломат повідомив, що загрози безпеці українцям у Грузії є і вони зросли з оголошенням часткової мобілізації у РФ у вересні.

«Також нарощується антигрузинська та антиукраїнська риторика. І ми чуємо відверті погрози, які лунають на адресу Грузії приєднати всі частини до окупованих територій», - заявив він, додавши, що вже надходять усні скарги з боку громадян України щодо агресивної риторики від росіян.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ