Мешканця міста Нетішин, що в Хмельницькій області, засудили до трьох років позбавлення волі умовно.

Відкрили кримінальне провадження проти чоловіка за те, що від отримав 8 тисяч гривень карантинної допомоги. Про це свідчить інформація з судового реєстру.

Засуджений – працює в Нетішинському краєзнавчому музеї молодшим науковим співробітником. Коли місто перебувало в «червоні» зоні карантину чоловіку виплачували на роботі повну зарплату. Незважаючи на це, він вирішив створити заявку на отримання допомоги від держави на сайті «Дія».

«Карантинні» кошти музейнику перерахували 12 травня. Згодом відкрили справу за статтею «шахрайство». У суді обвинувачений визнав власну вину.

Виданню «Ґрати» вдалося дізнатися, що засуджений – Віктор Войковський. Йому 71 рік. Він зізнався, що не крав гроші у держави, а лише заповнив заявку. Держава нібито могла відхилити його заявку та не виплачувати гроші.

Як писав «Вголос», у Черкаській області – нашестя диких кабанів. Тварини з’їли полуницю, витоптали городи та почали знищувати кукурудзу в селі Роги. Селяни бояться диких тварин, їм страшно виходити на вулицю.

ІА "Вголос": НОВИНИ