Підвищення тарифів на електроенергію для населення в Україні може бути дещо вищим, ніж очікувалося. Якщо наприкінці квітня новим тарифом називали 3,5 грн/кВт-год, то зараз розглядається максимальний рівень – близько 4 грн/кВт-год.

Про це повідомляє РБК-Україна, з посиланням на джерела в уряді та на енергетичному ринку.

Імовірність підвищення тарифу підтвердили і у Міністерстві енергетики. “Очевидно, що незначне підвищення тарифів таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не ухвалене – тривають дискусії та розрахунки. Але найімовірніше це відбудеться найближчим часом”, - сказала заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

Наразі в Україні діє тариф для населення 2,64 грн/кВт-год. Новий тариф може бути більшим на 50% - 3,96 грн/кВт-год. «Рішення ще немає, але обговорюється стеля на рівні 3,96 грн/кВт-год», - сказав співрозмовник.

Народний депутат Олексій Кучеренко також повідомив про те, що за його даними, новий тариф обговорюється в межах 3,5-4 грн/кВт-год.

Тариф на електроенергію для населення затверджує Кабінет міністрів з подання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ)

Підвищення тарифу може статися з 1 червня чи з 1 липня. Поки що, за інформацією джерел видання, остаточної дати не визначено. Але, мабуть, це буде лише черговий – другий етап зростання ціни електроенергії для населення.

ІА "Вголос": НОВИНИ