У 2022 році пенсії мільйонів українців зростуть.

У Міністерстві соціальної політики розповіли про плани на наступний рік та категорії пенсіонерів, яким підвищать виплати.

Про це інформує пресслужба Міністерства соцполітики.

У відомстві зазначили, що вже з 1 жовтня 2021 року пенсіонери віком 75-80 років отримають доплату до пенсії. З 2022 року щомісяця доплату отримуватимуть українці, які досягли 70-75 років. Пенсіонерам, старшим за 80 років, доплачують кожного місяця по 500 гривень. Доплати вони отримують ще з квітня 2020 року.

На початку 2022 року пенсії підвищать людям з інвалідністю з числа ліквідаторів жахливої катастрофи в Чорнобилі. 1 березня 2022 року влада проведе індексацію страхових пенсій для десяти мільйонів українців.

1 липня та 1 грудня наступного року перерахунок пенсій торкнеться і непрацездатних осіб. Виплати перерахують у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму. Перерахують і мінімальні пенсії за віком через зростання мінімальної заробітної плати.

Як писав «Вголос», Україна у серпні поверне ПЛР-тестування для невакцинованих осіб, що в'їжджають. Іноземці за відсутності повного курсу вакцинації повинні мати негативний результат тесту, страховий поліс.

ІА "Вголос": НОВИНИ