Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів судинний хірург Ігор Кобза.

«Українська трансплантологія існує, але вона «жевріє». У нас є пересадка нирки. Найкраще це роблять в Запоріжжі, досить добре в Харкові, Києві і у Львові. Інші трохи слабші. Але нирку ми в основному беремо від живого донора, а от якщо мова зайде про мертвого донора… То тут набагато більші витрати і суспільство повинне зрозуміти це», –  зазначив він.

Говорили також і про надскладну операцію, яку львівські лікарі зробили 71-річному пацієнту. Вони успішно видалили злоякісну пухлину, яка розрослася по судинах аж до серця та печінки.

«Є кілька лікарів, які можуть робити ту операцію, що я робив разом зі своїми колегами. Ми вже виконали 76 операцій схожої складності, а з них такої складності – близько 10. Я не знаю, чи в Києві зараз виконують такі операції, там їх виконали вже після нас. Дві операції виконав професор Тодоров, який пересадив серце – перший в Україні, але зараз він перейшов в іншу клініку, і там такі операції навряд чи зможе виконувати, бо там лише Інститут серця, а для цього потрібні різні фахівці», –  розповів Ігор Кобза.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ