Про це він заявив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент «Вголосу».

Для прикладу заступник міністра навів статистичні дані про зібраний урожай зернових культур минулого року, який становив 63,8 млн тонн.

«Торік в Україні було зібрано 63,8 млн тонн зернових і до наступного врожаю, за нашими оцінками, буде експортовано близько 38 млн тонн», – зазначив чиновник і додав, що дефіциту зерна немає.

Окрім того, він акцентував увагу на тому, що вперше за останні 10 років, якщо брати в грошовому вимірі, держава експортувала м’яса більше, ніж імпортувала.

«Звичайно, імпорт був дешевший, бо наша промисловість імпортувала більше субпродуктів для того, щоб здешевити ковбасні вироби. Але останнім часом ми проводили доволі активну політику із заміщення імпорту. І тепер, навіть зважаючи на девальвацію гривні, бачимо, що загрози зростання імпорту немає», – розповів Володимир Лапа.

На його думку, є інша загроза, пов’язана з платоспроможністю українських споживачів. Бо ціни зростають, а зарплати залишаються ті самі.
«Дефіцит нам не загрожує, були б гроші», – підкреслив заступник міністра аграрної політики.

Як писав «Вголос», аграрний фонд застосував інтервенції на ринку цукру і борошна, що дозволить уникнути зростання ціни на ці продукти харчування.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ