Сьогодні, 2 лютого 2023 року, у Києві відбулося спільне засідання уряду України та Європейської комісії. Головним його посилом стала перспектива вступу до ЄС, хоч і без чітко визначених термінів.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що спільне засідання є історичним моментом, оскільки представники Європейської комісії та члени українського уряду стають колегами у повному розумінні цього слова. І сторони об'єднуються на багатьох рівнях - від політики, інститутів та економіки до загальної безпеки та оборони.

«Україна та Євросоюз більше не є окремими суб'єктами  життя. Наші цінності - спільні. Наша доля - спільна. Наш ворог - спільний. Наш захист - спільний. А отже, і наше життя об'єднується», - наголосив він.

Також Зеленський заявив, що:

  • Єврокомісія передала звіт щодо другої частини відповідей України на опитувальник у рамках статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. На його основі український уряд розпочне селф-скринінг, тобто самооцінку того, в чому вже Україна зблизилася з ЄС, а в чому ще треба працювати;
  • Завершується робота щодо виконання 7 рекомендацій Єврокомісії, а важливе рішення від Брюсселя очікується вже цієї весни;
  • Переговори про вступ до Євросоюзу. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ