Кримчанка Юлія Качула записала пісню «Так сталося» на слова поетеси «Розстріляного відродження» і зняла кліп на цю композицію на вулицях окупованого Сімферополя.

Відповідний ролик вона опублікувала на особистому YouTube-каналі. За словами співачки, тема убитих радянським режимом поетів їй досі не дає спокою, адже «це злочин глобального масштабу» .

«Крім своїх текстів, починаю записувати пісні на слова поетів Розстріляного відродження. Це тема, від якої мені боляче. Це злочину глобального масштабу. Коли вбивають прекрасне і світле – залишається потворне і темне», – зізналася Качула.

Співачка також розповіла, що слова пісні – це вірш Лідії Могилянської, розстріляної в червні 1937 року радянським НКВС.

«Їй було всього 37. Майже 10 років вона провела в таборах на Соловках. Вірш присвячений Маркові Вороному, поетові, розстріляному всього на декілька місяців пізніше... І хоч людина смертна, правда й ідея – немає», – додала Юлія.

Зазначимо, що в ролику знялася сама Качула та її подруги з Сімферополя, які використали в ньому портрети убитих радянським режимом поетів: це Лідія Могилянська, Марко Вороний, Валер'ян Підмогильний, Михайло Драй-Хмара, Микола Хвильовий та Григорій Косинка.

ІА "Вголос": НОВИНИ