Про це повідомляє «Діалог».

«Якби українська нація сьогодні зароджувалася на своїй землі, слова б не сказав. Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль – нехай живуть, це дійсно національна українська держава. Але коли ви топчете російську землю, проливаєте російську кров і говорите, що в цей час зароджується українська нація, – це жахливо», – заявив Жириновський у відповідь на репліку українського політика Оксани Калетник про те, що через біль від нинішніх подій в Україні відбувається національна самоідентифікація.

Ця фраза Жириновського прозвучала на 1 год. 30 хв. програми.

«А тепер ви проливаєте російську кров і кажете, мовляв, братський народ. Не братський ви народ. Ви – вороги сьогодні, вороги номер один!» – заявив Жириновський.

«...Нині київську молодь запалили проти росіян – мовляв, москаляку на гілляку, на вила і так далі. Проблема одна: поверніть руські землі, і ми про вас забудемо назавжди. Пропадіть ви пропадом!» – заявив Жириновський.

Натомість голова МЗС РФ Сергій Лавров у рамках того ж ефіру був значно стриманішим і розповідав про «сімейні кайдани» Росії та України.

«Україні та Росії неможливо розлучитися. Ми пов'язані століттями, історією, економікою, географією, культурою, цивілізаційними цінностями. Ми пов'язані родинними узами», – заявив він в ефірі телепрограми.

ІА "Вголос": НОВИНИ