Міністерство оборони України за участю Президента України Володимира Зеленського підписало меморандум з Державним підприємством «Антонов» про замовлення трьох літаків Ан-178 для потреб Збройних сил України.

Про це інформують на офіційному сайті Президента.

Згідно з угодою, ЗСУ отримають три військово-транспортні літаки, які можна використовувати для транспортування військовослужбовців, вантажів, озброєння та легкої військової техніки. Це можна здійснювати посадковим і парашутним способами.

Урочиста церемонія підписання меморандуму відбулася на підприємстві «Антонов». Перед її початком Зеленський у своїй промові наголосив, що нові літаки побудовані українськими громадянами, з українських деталей, для інтересів України. На його думку, такі державні замовлення вже повинні стати звичними.

Зокрема Глава держави запропонував державним замовникам укладати нові контракти на замовлення Ан-178. Кабміну він запропонував почати роботу над створенням у 2021 році української авіакомпанії, яка використовуватиме літаки «Антонова». Серед пропозицій Зеленського прозвучало також створення Державної науково-технічну програму з розвитку авіапромисловості на 2021-2030 рр.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ