ТзОВ «Українська бронетехніка», яка у січні отримала 200 мільйонів гривень на виконання угоди з Міністерством оборони на постачання бронемашин «Варта», заперечує свій зв'язок з головою комітету ВРУ з питань національної безпеки й оборони Сергієм Пашинським.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на прес-реліз «Української бронетехніки».

«Зокрема, відповідаючи на висловлену в «Економічній правді» оцінку «маловідома фірма», повідомляємо, що ТзОВ «Українська бронетехніка» є провідним українським виробником панцерної техніки. Компанія з 2015 року розробляє та виготовляє броньовану колісну техніку (СБА «Варта» та СБА «Новатор») у відповідності до потреб Міністерства оборони України та Національної гвардії України», — зазначили у компанії.

«ТзОВ «Українська бронетехніка» заявляє про те, що є приватним підприємством, не має стосунку до політичних сил і вважає натяки на неможливе лобіювання оборонних замовлень окремими політиками, у тому числі головою парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергієм Пашинським не більше, ніж банальною інсинуацією», — йдеться у прес-релізі.

У компанії підкреслили, що угода на 200 мільйонів є таємною відповідно до п. 2 ст. 8 Закону України «Про державну таємницю», адже містить інформацію про державне оборонне замовлення.

Як повідомляв «Вголос», 200 мільйонів від армії отримала ще одна фірма з оточення Пашинського.

Крім цього, 15 сучасних бронеавтомобілів «Варта» надійшли на озброєння до окремого десантно-штурмового батальйону морської піхоти.

ІА "Вголос": НОВИНИ