Делегація України в ОБСЄ покинула залу засідань через заяви про «російський Крим», які звучали в процесі обговорення теми про свободу слова.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сайт телеканалу ATR.

«Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій», - йдеться у повідомленні.

Кореспондентка кримськотатарського телеканалу пояснила, що таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: «Крим - Росія».

Головний редактор проросійських видань «Кримська газета» і «Кримський журнал» Марія Волконська, яка була присутня на засіданні ОБСЄ, назвала анексований Крим російським. Після цих слів її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Джерело повідомляє, що дипломати підтвердили український демарш. Кислиця залишає Варшаву, а посол України в ОБСЄ Євген Цимбалюк веде консультації із партнерами за межами зали засідань.

Щорічна нарада ОБСЄ проходить у Варшаві. У заході бере участь українська офіційна делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею.

Як писав «Вголос», міністр закордонних справ Словаччини, чинний голова ОБСЄ Мирослав Лайчак переконаний, що місцеві вибори на непідконтрольній Україні території Донбасу мають бути вільними й проходити за українським законодавством, але наразі такої можливості немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ