Посольство України в США встановило контакт з офісом компанії Tesla, засновник якої Ілон Маск запропонував забезпечити лікарні різних країн апаратами штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у пресслужбі Посольства України в США, передає Укрінформ.

«Ми побачили пропозицію Ілона Маска щодо апаратів ШВЛ і вирішили, що не можемо нею не скористатись. Можемо сказати, що контакт з представниками Tesla встановлений», – зазначили в дипломатичному представництві.

При цьому зауважили, що Tesla має багато заявників. «Але ми зараз працюємо над тим, щоб вийти на реальний результат, враховуючи динамічну статистику поширення коронавірусу в світі», – підкреслили в пресслужбі.

Також зараз усі посольства України націлені на пошук додаткової гуманітарної допомоги для вітчизняних лікарень у боротьбі з Covid-19: «Це якраз один із тих випадків, коли будь-яка допомога має значення, адже коронавірус – це новий виклик для всіх».

Як відомо, засновник компанії SpaceX і керівник Tesla, американський винахідник Ілон Маск заявив, що готовий безкоштовно розіслати в лікарні світу апарати штучної вентиляції легенів для порятунку тих, хто важко переносить смертельний коронавірус.

ІА "Вголос": НОВИНИ