В Україні зростає інтерес до виробництва шафрану - незвичних для наших широт прянощів.
Нещодавно в нашій країні з'явився вже другий виробник цієї преміум-приправи, повідомляє ubr.ua
Фермер Олег Демченко з Херсонської області почав вирощувати екзотичну для нашої країни спецію в 2015 році, коли посадив 5 соток шафрану. Перший урожай отримав на рівні 250 грам і продав його за ціною $ 5 за грам.
Другий урожай фермера склав 350 г шафрану, а цибулини він розсадив вже на 25 сотках, плануючи продавати спецію в 2017 році.
Процес збирання шафрану хоч і трудомісткий, але цілком під силу одній сім'ї. «Прибрати 20 соток можуть 2 людини. З 25 квіток можна отримати близько 1 грама шафрану. Рослину можна й не пересаджувати впродовж 8 років, а пряність зберігається від 10 до 100 років », - каже Олег Демченко.
За словами фермера окупність культури становить 2 роки.
ІА "Вголос": НОВИНИ