У вівторок, 30 червня, в столиці розпочнеться безстрокова акція протесту шахтарів. Люди вимагатимуть виплатити їм зарплату, яку заборгували.

Про це заявив на сторінці у «Фейсбуці» керівник Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За його словами, розмір боргу – понад 622 мільйони гривень. До Києва вже вирушили гірники з підприємств Добропіллявугілля, Мирноградвугілля та Селідоввугілля.

У акції протесту візьмуть участь шахтарі з різних регіонів нашої держави.

Волинець зазначив, що гірники також вимагають зобов'язати ФДМ, ЗАТ Центренерго, ДП Держвуглепостач, ДП Калуська ТЕЦ-Нова повністю розрахуватися з державними вугледобувними підприємствами за отримане вугілля, зокрема, з ДП Львіввугілля (353 млн грн), шахтами імені М.С. Сургая (94 млн грн), Південнодонбаська №1 (260 млн грн) і Краснолиманська.

Крім того, шахтарі хочуть, щоб був звільнений від виконання обов'язків голови профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

Також гірники вимагають забезпечення стабільної роботи шахт, заборони імпорту електроенергії і вугілля газових марок з Росії та Білорусі. Відновити роботу блоків теплових електростанцій, які були переоснащені з антрацитового вугілля на вугілля газової групи.

Як писав «Вголос», Зеленський “послав” шахтарів, які приїхали до нього на Банкову (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ