Дві українські ІТ-компанії компанії віддалено надавали послуги у сфері інформатизації і забезпечення діяльності бухгалтерських баз підприємств через програмне забезпечення 1 С. Їхніми клієнтами були підприємства на території російської федерації і окупованої частини Донеччини.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Печерський райсуд Києва визнав двох громадян винними у колабораціонізмі – веденні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та окупаційною адміністрацією.

Один із обвинувачених є засновником ТОВ «Системи обслуговування бізнесу «Інженерно-програмні рішення» та гендиректором ТОВ  «Бінант» із реєстрацією у Санкт-Петербурзі, РФ, а його напарник – директором ТОВ «СОБ «ІПР», а також консультантом фірми «Бінант».

Ці компанії віддалено надавали послуги у сфері інформатизації і забезпечення діяльності бухгалтерських баз підприємств через програмне забезпечення 1 С. Їхніми клієнтами були підприємства на території російської федерації і окупованої частини Донеччини. Зокрема, обвинувачені мали міцну співпрацю із донецьким ТОВ «Наска», використовуючи їх робочий персонал. Керівник фірми «Наска», як відомо обвинуваченим, був заступником міністра – міністром зв’язку в так званій «ДНР».

Після повномасштабного вторгнення підприємці роботу не припинили. Із 15 березня, коли почав діяти закон про колабораційну діяльність, їх компанії сплатили до бюджету держави-агресора податків на 1 млн. 300 тис. російських рублів.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові прощаються з захисниками України. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ