Державна прикордонна служба України в межах компетенції продовжує відстежувати та документувати незаконну діяльність Росії в межах Азовського та Чорного морів. Це стосується як господарської діяльності, так і військової агресії.

Про це повідомляє голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал.

“Після подій 25 листопада ми привели наші кораблі у повну бойову готовність. Усі вони все ще перебувають на позиціях і проходять відповідні тренування. Звісно, з огляду на льодову обстановку”, — зазначив Петро Цигикал.

Попри те, за його словами, у випадку військової агресії проти України сил морської охорони ДПСУ буде замало, тому відбувається співпраця з ООС.

“Ми відпрацьовуємо заходи протидії спільно із штабом ООС та в єдиному задумі сил сектора Національної безпеки й оборони. Державна прикордонна служба в цій системі займає не основне, але й далеко не останнє місце. Зараз ми також опрацьовуємо можливі варіанти посилення наших морських підрозділів в Азовському морі”, — додав голова ДПСУ.

Нагадаємо, що 25 листопада минулого року в районі Керченської протоки стався російський збройний напад та було захоплено українські військові катери «Бердянськ», «Нікополь» та буксир «Яни капу», що в цей час здійснювали перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, внаслідок чого було поранено та захоплено в полон членів екіпажів суден.

Додамо, що Росія хоче ввести санкції проти українських правоохоронців.

ІА "Вголос": НОВИНИ