Вже цього місяця перші безпілотники створять Флот морських дронів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Вже цього місяця перші безпілотники створять Флот морських дронів. Про результати їхньої роботи незабаром дізнаєтеся з новин та по засмучених обличчях російських пропагандистів», - написав він у своєму телеграм-каналі. 

Він нагадав, що у травні Україна запустила платформу UNITED24 для збирання коштів на українську армію. За сім місяців мешканці 110 країн світу перевели у фонд понад $237 млн. Ці кошти дозволили українцям розробити й налагодити випуск власних морських дронів.

У листопаді стало відомо, що в Україні розробили ударні морські дрони, які можуть вести розвідку на відстані до 400 км, передаючи відеосигнали оператору, а також атакувати ворожі кораблі або нерухомі цілі. Кожен безпілотник важить близько 1 тонни, розвиває швидкість до 80 км/год, працює до 60 годин без перерви та за одну місію долає відстань до 800 км.

У межах проєкту United24 уряд України хоче створити флот зі 100 вітчизняних морських дронів. Кожен безпілотник коштує близько 10 млн грн, тому виробникам необхідно отримати 1 млрд грн.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові прощаються з захисниками України. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ