Міністерство внутрішніх справ (МВС) України планує закупити для Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і Нацгвардії 13 літаків серії АН-74, АН-32 (П) та новітні АН-178.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Так, сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков здійснив робочий візит на Харківський авіаційний завод, під час якого розповів, що розраховує, що програма буде реалізована за п'ять років.

"Перші контракти на закупівлю двох літаків АН-74 ТК 200 маємо намір підписати вже за два місяці і почати навесні фінансування цієї програми", — повідомив він.

Як зазначається, орієнтовна вартість цього контракту складає 450 млн доларів.

Міністр наголосив, що зараз у Нацгвардії та ДСНС є суттєвий некомплект авіаційної техніки для виконання пошуково-рятувальних і десантних операцій, а також транспортування особового складу.

"У наших планах придбання десятьох літаків новітньої моделі АН-178 і однієї АН-32 (П) для потреб ДСНС України, яку ми плануємо отримати вже цього року. Два літаки АН-74 ТК 200 з постачанням у 2020-2021 роках для НГУ. Вони вже мають такі, тому для нас буде зручно й економічно мати літаки одного класу", — пояснив він.

Крім того, Аваков вважає, що побачивши ефективну роботу літаків в українських підрозділах, їх закуповуватимуть міжнародні партнери.

ІА "Вголос": НОВИНИ