Хлопці презентували проект «Locker» – програму для шифрування всіх даних і створення унікального ключа для їх дешифрування, пише «Сегодня».

«Ключ для кожного шифрування – унікальний, і підробити його абсолютно неможливо. Зберігається він у android-додатку на телефоні власника інформації, і розшифрувати дані можливо тільки завдяки доступу до програми на цьому смартфоні», – розповів Маляренко.

В рамках Літньої школи програмування CODE Summer: First Step in IT підлітки навчилися розробляти IT-рішення, причому середній вік учнів склав 15-16 років.

Всього в конкурсі взяли участь 90 учасників IT-школи, які протягом двох літніх місяців навчалися на базі трьох університетів-партнерів:

- Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;

- Київського національного університету ім.Тараса Шевченка;

- Київського національного університету культури і мистецтв.

«Після закінчення Школи більшість дітей захищали свої реальні проекти, і для них це було перше знайомство з програмуванням і перший досвід особистої розробки IT-рішень», – розповів виконавчий директор асоціації «ІТ України» Олександр Кубрак.

Друге місце зайняв проект «ShipSharp» – сайт з міні-іграми, розрахунком морехідних характеристик корабля, бібліотекою кораблів і т.п., 3D-гра Yellow Submarine і мобільний додаток з розпізнаванням кораблів по фото і демонстрацією 3D-моделі. При створенні проекту учні організували три різних підрозділи, кожне з яких займалося своєю частиною проекту.

Третє місце зайняв проект «BrainTrain» – сайт з випробуваннями для поліпшення навичок і вивчення нового. Важливою особливістю проекту є можливість не тільки проходити тести, але і самому додавати їх на сайт.

ІА "Вголос": НОВИНИ