Німеччина надала Україні допомогу у вигляді лікувального і діагностичного обладнання для військових госпіталів на суму 3,1 млн євро.

Про це інформують на офіційному сайті Посольства ФРН в Україні.

Посол Німеччини Анка Фельдгузен і  аташе з питань оборони полковник Генерального штабу Ральф Маєр відвідали 407-мий військовий госпіталь в Чернігові. Вони передали новий комп’ютерний томограф за 300 тисяч євро в рамках «Ініціативи Федерального уряду з підвищення дієздатності».

У рамках цього проекту Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові отримав ангіограф вартістю 850 000 євро. Наразі в закладі завершується установка апарату.

Головний військовий клінічний госпіталь в Києві здійснив ремонт приміщення з томографом, отримав новий апарат для літотрипсії і новий рентген-апарат для травматологічного відділення. Минулого року до закладу надійшли ангіограф та п’ять мобільних рентгенівських апаратів на суму 1,5 млн євро.

Після закінчення епідемії коронавірусу молодших медичних працівників цих закладів обіцяють відправити на практику до Німеччини з метою підвищення кваліфікації та здобуття нового досвіду.

Читайте більше новин на нашому сайті:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ