У п'ятницю, 18 жовтня, військовослужбовці Збройних сил України в районі операції Об'єднаних сил провели навчання з протиповітряної оборони.

Про це повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗС України.

«Поки ворог систематично порушує мінські угоди, українські зенітники тренуються діяти швидко і злагоджено. В районі проведення ООС вони ефективно знищують ворожі безпілотники та постійно підтримують рівень власної навченості», - зазначили у повідомленні.

Також зазначили, що у межах командно-штабного навчання було проведено тренування зенітно-ракетної батареї «ОСА» з відбиття повітряного удару і прикриття визначених об’єктів інфраструктури. До маневрів залучилися розрахунки ПЗРК «ОСА», «Ігла» та ЗУ 21-2.

Взаємодіяли зенітно-ректні підрозділи з повітряними силами, які були представлені літаками МіГ-29 та СУ-25.

«Також до тренування залучались радіолокаційні засоби полку, які здійснювали розвідку повітряного простору. Із поставленою задачею підрозділи впоралися та показали високий рівень навченості та злагодженості дій. У разі реальної атаки агресора зенітно-ракетні підрозділи спроможні дати ефективну відсіч ворогу», - резюмували відомстві.

Нагадаємо, що представники України, США та Румунії в акваторії Чорного моря провели спільне військове тренування, яке проходило за стандартами НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ