Українські військові продемонстрували ефектне відео найпотужнішого на сьогоднішній день українського озброєння – тактичного ракетного комплексу «Точка-У».

Відео оприлюднив штаб операції Об'єднаних сил.

Як зазначається у повідомленні, ракетні війська знаходяться в певних районах відповідно до взятих на себе Україною міжнародних домовленостей.

У той же час у ЗСУ натякнули, що в разі військової загрози потужну зброя можна негайно використовувати і ракети вдарять по ворогу на будь-якій відстані в зоні конфлікту.

"Заради миру на українській землі ці ракетні підрозділи в лічені хвилини піднімаються по тривозі, висуваються в потрібний район і наносять ефективний точковий удар по найважливішим цілям противника в тактичній і оперативній глибині його військ. Тим самим ракетний комплекс "Точка-У" ставить переконливу крапку в факті самого існування противника, скупчення його військ і найважливішого озброєння", - йдеться у повідомленні.

Точка-У: максимальна дальність стрільби - 120 км (час до мети - 136 сек.). Маса ракети до 482 кг, в яку може входити звичайне, ядерне і хімічне спорядження.

ІА "Вголос": НОВИНИ