У Херсонській області українська авіація завдала удару по складу боєприпасів та скупченню ворога.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».


Вдень по Одещині парою ворожих винищувачів Су-30 було нанесено удар чотирма протирадіолокаційними ракетами Х-31. Ракети нейтралізовано, після чого вони занурились в море. Парою наших штурмовиків нанесено удар по складу боєприпасів та скупченню противника в районі Новопетрівки на Херсонщині. 3 ворожі винищувачі намагалися завадити нашій авіації шляхом пуску двох ракет «повітря - повітря», - йдеться у повідомленні.

Під час виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань «відмінусовано» 30 росіян, 122 мм гаубицю, реактивну систему залпового вогню «Ураган», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також 2 польових склади боєприпасів.

Втрат української авіації немає. «Але саме ці ракети спричинили руйнування котельні поряд з будівельним магазином у Баштанці, де загинула цивільна жінка, та пожежу в полі за містом. Рятувальними підрозділами пожежу оперативно ліквідовано. Інших жертв нема», - додали у відомстві.

Зазначимо, російські окупаційні війська 12 липня безуспішно штурмували позиції українських захисників у напрямку Слов'янська, Сіверска, а також у Харківській області.

Додамо, мовознавиця Ірина Фаріон в ефірі «Народного Толк-Шоу» розповіла, чому іспит для набуття українського громадянства є запізнілим та чому не можна давати паспорти росіянам.

ІА "Вголос": НОВИНИ