Українські захисники збили російський військових літак Су-25 на Покровському напрямку. Також тут за добу було ліквідовано та поранено майже дві сотні загарбників.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що на Покровському напрямку ворог 21 раз намагався вклинитися в бойові порядки захисників України поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Яснобродівки, Уманського та Карлівки. 19 ворожих атак відбито. 

«Сили оборони докладають максимум зусиль для виснаження та стримування російських загарбників. Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 198 окупантів вбитими та пораненими. Знищено літак Су-25, один танк, бойову броньовану машину, гармату та чотири автомобілі», - йдеться у повідомленні.

 

Впродовж доби Сили оборони уразили 13 районів зосередження особового складу противника, сім засобів ППО, один підрозділ артилерії та радіолокаційну станцію.

Разом з тим, російські загарбники завдали по території України два ракетних із застосуванням п’яти ракет та 45 авіаційних ударів із застосуванням 64 КАБів, задіяли 486 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Нагадаємо, на Краматорському напрямку росіяни захопили село Іванівське Бахмутського району Донеччини. 

ІА "Вголос": НОВИНИ