Українські військові перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час розмови з головою об’єднаного комітету керівників штабів США генералом Марком Міллі.

«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках», - розповів він.

Генерал також додав, що військові активно вивчають, як застосовувати нові види озброєнь за стандартами НАТО й подякував американським партнерам за всебічну допомогу для України.

«Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязані з опануванням нових видів озброєння і техніки завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати НАТівські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом з партнерами», - додав Залужний.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ