Вже у березні українські військові, які з січня проходили навчання у Німеччині на танках “Leopard”, зможуть повернутися на цих сучасних машинах в Україну з потрібним досвідом та вмінням.

Українські танкісти пройшли підготовку на бойовому танку Leopard 2 і вже завершили навчання.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesschau.

Після кількатижневого курсу підготовки солдати у понеділок, 13-го березня, виконали бойові стрільби на військовому полігоні в Бергені, що в Нижній Саксонії.

Українські військові тепер навчені вести бойові дії з використанням сучасних систем озброєння, – заявив на військовому полігоні у Нижній Саксонії бригадний генерал Бйорн Шульц, командир школи танкових військ у Мюнстері.

Німеччина передасть Україні 18 сучасних основних бойових танків Leopard 2A6, а Португалія – ще 3 танки. Це частина військової допомоги, покликаної допомогти Україні захистити себе від Росії.

Експерти переконані, що Leopard 2 має явну перевагу в бою проти російських бронетанкових військ.

25 січня федеральний уряд Німеччини оголосив про мету “швидко зібрати для України два танкові батальйони з танками Leopard 2”.

В Україні такі батальйони мають на озброєнні по 31 танку. Основними учасниками ініціативи є Польща, Норвегія, Канада та Іспанія.

Саме Польща минулого тижня передала Україні решту танків (всього 14) в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ