Збройні сили України відбили ворожий наступ на Слов’янському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«На Слов’янському напрямку противник здійснював систематичні артилерійські обстріли. ЗСУ успішно відбили ворожий штурм в районах Бражківки, Долини та Вірнопілля. Загарбники відійшли. За підтримки мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню ворог намагається закріпитись в Богородичному, бойові дії тривають. Противник активно використовує засоби радіоелектронної боротьби», - йдеться у зведенні станом на 18:00.

За інформацією Генштабу, росіяни обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури в населеному пункті Миропільське Сумської області.

Як зазначається у повідомленні, українські воїни успішно протистоять штурмовим діям ворога у Сєверодонецьку. Противник веде штурм у районі Тошківки, бойові дії тривають. Напад ворога успішно відбитий у районі Метьолкіного. Загарбники відійшли.

"На Бахмутському напрямку ворог вів артилерійські обстріли українських позицій неподалік Миколаївки, Білогорівки, Гірського, Комишувахи та Новолуганського. Застосувавши армійську авіацію завдав авіаудару поблизу Покровського.

В районі Попасної ЗСУ успішно зупинили наступ противника. Окупантам довелося відійти", – зазначили в Генштабі.

За словами українських військових, ворог продовжує зазнавати значних втрат. Щоб здійснити медичне забезпечення російських солдат, на Слобожанському напрямку  додатково розгортається польовий шпиталь 442-го військового клінічного госпіталя з міста Санкт-Петербур в населеному пункті Шебекіно Белгородської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ