Супротивник зазнав нових втрат в нашій країні, зазначили в Генштабі Збройних сил України.

На Донецькому та Таврійському напрямках українські військові відбили наступ ворога в районах населених пунктів Коровій Яр, Рубіжне та у напрямку Запоріжжя.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 18:00.

Зокрема, на Слобожанщині триває часткове блокування Харкова, руйнування його інфраструктури, ураження позицій захисників Харківщини із застосуванням авіації та артилерії.


«В районі міста Ізюм ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Андріївка - Заводи та Дібровне - Курулька. Проводить заходи логістичного забезпечення угруповання окупантів», - йдеться у зведенні. 

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог, посиливши обстріли наявними засобами вогневого ураження, намагався просунутись вглиб території України в районах населених пунктів Коровій Яр і Рубіжне, розвинути наступ в напрямку Запоріжжя, однак у цьому успіху не мав та зазнав втрат.

Водночас окупанти продовжують знищувати Маріуполь, блокуючи місцевих мешканців та частину українських захисників в районі заводу «Азовсталь».


«На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітниками ФСБ РФ продовжується проведення фільтраційних заходів», - зазначили у повідомленні. 

Повідомляється, що на тимчасово захоплених територіях Харківщини та Луганщини окупанти займаються мародерством, крадіжками та пограбуванням місцевого населення - особливу увагу приділяють «вилученню» алкогольних напоїв та продуктів харчування.

Нагадаємо, у селищі Старий Крим під Маріуполем виявили третє місце масового поховання жителів міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ