Українські прикордонники вийшли до державного кордону на всіх напрямках у Київській, Сумській та Чернігівській областях та відновлюють облаштування позицій.

Про це повідомляє речник ДПСУ Андрій Демченко, інформує «Українська правда».

"В рамках відновлення контролю над державним кордоном в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей, звідки захисники України вигнали окупантів, прикордонники вийшли на всі ділянки.

Спочатку разом зі Збройними силами відбувся вихід до прикордонних підрозділів та інших місць дислокації, а далі в напрямку лінії державного контролю, в тому числі і на напрямку пунктів пропуску", – йдеться у повідомленні.

Демченко наголосив, що в межах цих трьох областей протяжність кордону становить майже 1200 кілометрів.

Наразі триває розвідка в прикордонне, інженерне облаштування, створюються необхідні опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости.

Як приклад, Демченко навів випадки російських обстрілів Сумської області з «Градів» та мінометні обстріли позицій прикордонників на Чернігівщині.

Речник ДПСУ пояснює, що через продовження російської агресії, класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування, роботи диверсійно-розвідувальних груп та обстрілів із суміжної території.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ