Російські війська на Донбасі намагаються штурмувати Слов'янськ і Сєвєродонецьк, однак успіхів не мають. Окупанти також посилили обстріли під Бахмутом.

Про це повідомляє у Facebook  Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках, за планом проведення перевірки, до 11 червня в збройних силах республіки Білорусь відпрацьовуються питання створення ударних угруповань на одному з напрямків і перевірка готовності транспортної інфраструктури до перевезення підрозділів.

На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують демонстраційні заходи з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. З метою недопущення просування наших військ продовжує мінування місцевості.

На Слов'янському напрямку противник веде штурмові дії з метою поліпшення тактичного положення. Для недопущення проведення контрнаступу наших військ виробляє інженерне обладнання вогневих позицій в районі населеного пункту Ізюм.

На Лиманському напрямку противник зробив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок, успіху не мав, відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку наші воїни успішно стримують штурм у місті Сєвєродонецьк, бойові дії тривають. У районі населеного пункту Тошківка наступ противника успіху не мав. Ворог також намагався просунутися в напрямку населеного пункту Устинівка, але українські захисники відкинули окупантів.
 
У Бахмутському напрямку ворог збільшив  застосування оперативно-тактичної та армійської авіації. Вів обстріли позицій наших підрозділів з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Майське, Яковлівка та Доломітне. Завдав авіаударів вертольотами Ка-52.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ