616 тисяч українських біженців скористалося програмою уряду Канади, яку запустили у березні 2022 року.

Програма CUAET надає українцям та їхнім найближчим родичам будь-якої національності можливість залишитися в Канаді як тимчасовим резидентам терміном до трьох років.

Вчора, 22 березня, стало відомо, що Канада продовжила дію програми підтримки біженців з України. Про це повідомили на сайті канадського уряду.

Відтепер українці та члени їхніх родин зможуть до 15 липня 2023 року подати заяву на отримання візи CUAET за кордоном безкоштовно, а кожен власник такої візи зможе вирушити до Канади до 31 березня 2024 року включно.

«Оскільки Росія продовжує своє незаконне та невиправдане вторгнення в Україну, Канада залишатиметься непохитною у своїй підтримці тих, хто був змушений тікати. Це включає допомогу людям у пошуку тимчасового безпечного притулку в Канаді та надання їм необхідної підтримки», – йдеться у повідомленні уряду Канади.

Ті українці, які вже є власниками візи CUAET і перебувають у Канаді, матимуть час до 31 березня 2024 року, щоб безкоштовно продовжити або змінити свій тимчасовий статус.

«Після прибуття до Канади українцям та членам їхніх сімей будуть доступні послуги з облаштування, щоб вони могли повноцінно брати участь у житті канадської громади, поки перебувають тут», – повідомили у міністерстві імміграції.

Українські біженці на час дії CUAET продовжуватимуть отримувати одноразову фінансову допомогу, а також зможуть користуватись тимчасовим житлом упродовж двох тижнів.

Біля Львова сталася автотроща за участю 80-річного водія

ІА "Вголос": НОВИНИ