Збройні сили України здійснили контрнаступи у деяких регіонах України. Їм вдалося збили щонайменше три літаки, один вертоліт і кілька крилатих ракет.

Про це Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович повідомив у своєму відеозверненні. 

«Наші війська на деяких напрямках провели за вчора невеличкі тактичні контрнаступи, які покращили ситуацію в конкретних районах оборони. Також наші війська завдавали потужних ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по угрупованням противника. Не менше семи таких ударів було нанесено протягом доби», - зазначив Арестович.

Він додав, що Повітряні сили Збройних сил України збили щонайменше три літаки, один вертоліт і декілька крилатих ракет.

«Противник у відповідь завдавав ударів ракетами зі стратегічних літаків і балістичними ракетами типу »Іскандер« по об'єктах на території України... Уражені цивільні об'єкти», - зауважив радник керівника ОП.

Також Арестович наголосив, що дві третини ракет, які випускає російська армія, потрапляють у цивільні об'єкти: «Мабуть, це робиться свідомо».

За його словами, загальна ситуація довкола України та найгарячіші точки на лінії фронту протягом доби не змінилися і «не мають шансів за зміну».

«Тому що Російська Федерація витратила свої ресурси. Спроби перекинути найманців з Сирії та Лівії, шматки своїх підрозділів з Далекого Сходу поки їм не вдаються. Тобто вони не мають резервів. Як і за нашою оцінкою, так і за оцінкою провідних західних фахівців», - зазначив Арестович.

Нагадаємо, група силовиків займається розшуком кума путіна Віктора Медведчука.

Скандальний проросійський політик, якого підозрюють у держзраді, втік з-під домашнього арешту.

Також «Вголос» писав, Президент США Джо Байден сьогодні має оголосити про виділення Україні військової допомоги у розмірі $1,01 млрд.

ІА "Вголос": НОВИНИ