Український фахівець Сергій Шевченко став головним тренером так званого клубу "Фрегат", який російські загарбники створили в окупованому Херсоні.

Зазначимо, що цей «Фрегат» було створено на базі українського клубу «Кристал», який до повномасштабного вторгнення з боку РФ виступав у Другій лізі.

Що стосується колаборанта Шевченка, то цей 64-річний фахівець, який раніше очолював український футбольний клуб «Миколаїв», напередодні цього призначення зустрівся з представником самопроголошеної Херсонської військово-цивільної адміністрації, передає Спорт24.

Цікаво, що це вже далеко не перша зрада Шевченка. Після анексії Криму фахівець очолив «Таврію», яка виступала в чемпіонаті окупованого Криму. Також цей тренер із проросійською позицією від лютого до червян 2016-го працював асистентом головного наставника у російському «Сахаліні».

Тож, як бачимо, з цим персонажем усе зрозуміло. Сподіваємося, що після звільнення Херсона він обов'язково знайде своє покарання.

  • Шевченко відомий тим, що саме його гол дозволив «Таврії» перемогти «Динамо» (1:0) та стати першим чемпіоном незалежної України у 1992 році;
  • Після анексії Криму 2014-го «Таврію» було відроджено на території Херсонської області. Сергій Шевченко протягом семи років був спортивним директором цього клубу та тренував його.

ІА "Вголос": НОВИНИ