Незаконно засудженого в окупованому Криму українця Геннадія Лимешка етапували до Ставропольського краю РФ. Чоловіка окупанти звинувачують у нібито підготовці низки диверсій.

Про етапування Лимешка повідомиля його дружина на своїй сторінці у Facebook.

Бранець окупантів зараз перебуває у виправній колонії №6, що розташовується на хуторі Дедимкіно, що Ставропольському краї.

«Я вже готую прохання до українського консула в Ростові-на-Дону , щоб зустрівся з ним та перевірив його умови перебування у колонії! Також звернуся до Міністерство закордонних справ України про надання чоловіку адвоката, який би навідував його в колонії та тримав зв'язок з сім'єю», – підкреслила Ірина Лимешко.

Про етапування Лимешка до Ставропольського краю написав також журналіст «Радио Свобода» Антон Наумлюк.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2173690486245306&id=100008131277177

Як раніше повідомлялося, в анексованому Росією Криму українець Геннадій Лимешко отримав 8 років колонії. Російські спецслужби звинуватили Лимешка у нібито підготовці диверсій.

15 серпня 2017 року стало відомо, що на території окупованого Криму ФСБ затримала українця Геннадія Лимешка, 1992 року народження. Російські силовики назвали його "агентом Служби безпеки України". За їхньою версією, він приїхав на півострів, аби скоїти низку диверсій.

Держприкордонслужба України підтвердила, що затриманий ФСБ українець перетнув адмінмежу з Кримом 9 серпня. Водночас прикордонники наголосили, що заборонених предметів у нього при собі не було. Речник ДПСУ зауважив, що називати Лимешка "диверсантом" або "працівником спецслужб" підстав немає.

У Міноборони України, зі свого боку, зазначили, що заарештований служив у Збройних силах за контрактом і його було звільнено у травні 2017 року через службову невідповідність.

10 травня 2018 року в окупованому Криму "суд" визнав Лимешка винним і призначив 8 років ув’язнення за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин". Українець визнав свою провину. Обтяжливою обставиною у справі став політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча у зв'язку з приєднанням Криму до Росії".

ІА "Вголос": НОВИНИ