Незаконно засудженого за «підготовку диверсії» в окупованому Криму громадянина України політв’язня Євгена Панова після тривалих пошуків знайшли в тюменській колонії.

Про це повідомив брат Панова Ігор Котелянець у Facebook.

Як відзначається, до Тюмені бранця Кремля доправили не менше, аніж два тижні тому.

За даними українських консулів, росіяни підтвердили, що Панова везуть до колонії Омська, де буде кінцевий пункт етапу.

За словами брата Панова, у Тюмені політв’язня відвідав російський уповноважений з прав людини в Тюменській області, утім «переказувати легенди про санаторні умови утримання політв'язнів з вуст представників російської системи» він не буде. Утім член тюменської ОНК, який також потрапив до полоненого українця, розповів, що той перебуває у змученому стані.

«Проте говорить, що Женя у доброму гуморі, навіть жартував, намагався підкреслити поведінкою, що довгий етап в'язницями Росії його не зламав», - додав брат політв’язня.

Разом з тим, він додав, що з побутових речей у бранця Росії вже немає нічого, закінчилися сигарети. Передачу зробити не змогли, вона йде декілька днів, а його мають вивезти з Тюмені у четвер, 24 січня, однак куди саме - не повідомляється.

Нагадаємо, що 13 липня 2018 року фігуранта справи «українських диверсантів» Панова засудили до восьми років ув’язнення в колонії суворого режиму.

ІА "Вголос": НОВИНИ