Українець Володимир Шевченко обурився програмами на одному із вітчизняних телеканалів.

Про це він написав у Facebook.

«Ввечері знову включив ТБ, щоб відпочити і переглянути який-небудь фільм українського виробництва і, бажано, українською мовою... Як завжди, на жаль, один і той же сценарій: канал «Україна», гучний слоган українською мовою: «Найкраще кіно на каналі «Україна»... А далі, шановні, ізвінітє і перестраївайтєсь на язик. І так є ввесь час, тому що українськомовного продукту майже немає. Через 30 років державності...», - написав він.

І додав: «Шановні земляки, вже майже тридцять років, як ми маємо державу, маємо мову, але і досі не маємо досить самосвідомості, гордості, поваги до своєї землі і своїх славних предків, а послуговуємося (незважаючи на всякі там закони і квоти) чужою мовою, навіть більше - половина українців вважає її родним язіком. Вирощує нове покоління для Української держави, яке користується і знає тільки мову сусідньої країни, є ще й окупантом нашої землі і вбивцею кращих синів нашого народу».

Чоловік зізнався: не може зрозуміти, як може мати загиблого сина і вдова, чоловік якої загинув від російських найманців, спокійно послуговуватись їхньою мовою. І вчити цієї мови підростаюче покоління.

«Яку ви відповідь дасте, якщо раптом ваш син чи донька чи внуки раптом запитають, чому ви, папа-мама, не навчили нас розмовляти мовою країни, в якій ми народились і живемо, і ми змушені розмовляти мовою тих, хто планомірно знищував і продовжує знищувати наш народ, нашу самобутність.. А можливо, і не запитають... І тоді держава Україна просто припинить своє існування. Тому що без мови, без пісні загине земля, переведеться народ! Щоб цього не сталося, повертаємось до свого, поки не пізно. Це зовсім не тяжко, тільки треба усвідомити, що це невіддільна частина нашого з вами ідентитету. І наші нащадки колись дякуватимуть нам за це!» - резюмував Шевченко.

Як писав «Вголос», «То хто з них нездара?»: Ніцой вразила мова Шустера та Кличка.

ІА "Вголос": НОВИНИ