У світі є понад 10 мільйонів громадян інших держав українського походження, які закордоном зберегли свою культуру та традиції завдяки тому, що вони  зберегли українську мову.

Про це в інтерв’ю ІА Вголос сказав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

"Працюючи ще народним депутатом України і тепер вже, як Уповноважений із захисту української мови, наше відомство налагодило тісну співпрацю із світовим Конгресом українців. Ми свідомі того, що є понад 10 мільйонів громадян інших держав українського походження, які закордоном зберегли свою культуру та традиції завдяки тому, що вони  зберегли українську мову.

Ми сьогодні розробляємо механізм спільно із Міністерством закордонних справ, Міністерством освіти та науки України, академічними установами. Так, ми підписали Меморандум про співпрацю із Академією наук України, щоб найближчим часом з’явилися якісні дистанційні курси із вивчення української із різним рівнем знання мови. Бо така консолідація необхідна для популяризації української мови. Таким чином ми зможемо утвердити роль української держави, як світової", - пояснив Уповноважений.

ІА "Вголос": НОВИНИ