З метою забезпечення рівня вишколу курсантів льотного факультету Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, затверджено нову Концепцію триступеневої системи льотної підготовки курсантів-льотчиків.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як повідомив старший інспектор-льотчик льотно-методичної групи управління підготовки та застосування авіації Командування Повітряних Сил полковник Сергій Лазуткін, розробка нового документу передусім продиктована досвідом підготовки курсантів-льотчиків протягом останніх кількох років, а також досвідом проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

"Нова Концепція фактично сконцентрувала в собі всі досягнення у сфері підготовки курсантів льотного факультету ХНУПС, напрацьовані за останні п’ять років", — говорить полковник Сергій Лазуткін.

"Її лейтмотив — мати випускника навчального закладу, готового до бойового застосування бойових, транспортних літаків чи вертольотів. До прикладу, для випускників за напрямком "тактична авіація" Концепцією передбачено наліт на літаках типу Су-27, МіГ-29 та Су-25 понад 70 годин, "транспортники" матимуть практику застосування Ан-26 на рівні 140 годин. При цьому загальний наліт курсантів-льотчиків тактичної авіації зросте до 250 годин", – повідомив Лазуткін.

За його словами, також більшим стане наліт й для льотчиків транспортної авіації. Програма підготовки передбачає підготовку курсантів за цим напрямком до рівня класної кваліфікації "льотчик 3 класу".

У Командуванні Повітряних Сил також наголошують і на підвищенні мотиваційної складової льотної роботи. Програми підготовки максимально наблизили до вимог Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Державіаслужби України, завдяки чому льотчики матимуть змогу отримувати посвідчення пілота цивільного зразка.

Полковник Сергій Лазуткін підкреслив, що нова система підготовки військових льотчиків нині перебуває на етапі впровадження і повністю запрацює після завершення сертифікації Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

ІА "Вголос": НОВИНИ