Посол України в США Володимир Єльченком заявив, що скандал навколо ролі України у справі про імпічмент чинного президента США Дональда Трампа, не мав негативних наслідків для україно-американських відносин.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

Дипломат наголосив, що після цієї історії весь американський істеблішмент усвідомив, що офіційний Київ немає жодного відношення до цього, а все інше - це лише спроби  «використати Україну в чиїхось інтересах».

Єльченко зауважив, що вищезазначені процеси мали місце бути ще до того, як його призначили главою дипломатичного відомства України в США, і йому теж було вкрай неприємно спостерігати за цією ситуацією.

Проте, він підмітив, що, попри негативний контекст, в США оприлюднили величезний масив інформації про сучасний стан справ в Україні, російську війну на Донбасі, про допомогу, яку вимагає українська сторона тощо.

Крім того, посол вважає, що саме завдяки цьому скандалу чимало жителів США з південних чи центральних штатів, де мешкає не так багато українців, дізналися про Україну.

Єльченко розповів, що зайшовши в один з нью-йоркських барів, де на величезному телевізорові показувала трансляцію слухань, почув як відвідувачі говорили, що «нарешті ми дізналися, де знаходиться Україна, і що цій країні треба допомагати».

Дипломат навіть зіронізував, що на подібну піар-кампанію Україні довелося б витратити мільйони доларів, а так «нам це дісталося практично безкоштовно».

Він запевнив, що Україна не стала токсичною країною для США, а спроби втягнути її в американську політику зазнали провалу.

Як писав «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ